FANTAISIE – sexe, violence et plaisir

Lehdistötiedote 6.11.2023

Näytelmä seksuaalisuudesta, väkivallasta ja nautinnosta – Myllyteatterin uusimmassa teatteriesityksessä nähdään Eeva Putron huikea monologi

Voiko oma yksityinen seksuaalinen fantasiakuvasto olla ihmiselle itselle tai yhteiskunnalle vaarallinen? Ovatko fantasiat ja unelmat olennainen osa taiteen tekemistä, jopa ihmisenä olemista? Muun muassa nämä kysymykset ovat esillä Myllyteatterin uusimassa näytelmässä: Fantaisie – sexe violence et plaisir

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Myllyteatterin vastavalittu taiteellinen johtaja Jaakko Kiljunen ja pääroolissa nähdään näyttelijä-käsikirjoittaja Eeva Putro. Lisäksi työryhmän ytimeen kuuluvat nukketeatteritaiteilija Maiju Tainio sekä dramaturgi Pipsa Enqvist.

Eeva Putro näyttelee monologissa ohjaajaa, jolla on pakkomielle toteuttaa pornokirjallisuuden klassikko O:n tarinaan pohjautuva esitys. Ohjaaja kutsuu unelmiensa teatteritaiteilijat (katsojat) palaveriin kuulemaan rajoja rikkovia visioitaan, toiveenaan saada heidät mukaan tähän fantastiseen projektiin.

Fantaisie – sexe, violence et plaisir -näytelmän työryhmää on pitkään vaivannut kysymys siitä, miten seksuaalisuutta voisi tänä päivänä näyttämöllistää? Esitys on yksi vastaus siihen. Heitä kiehtoo myös teatterin luoma mahdollisuus käsitellä seksuaalisuuteen liittyviä tabuja ja valta-asetelmia.

”Näytelmästä tekee erityisen sen käsittelemien aiheiden henkilökohtaisuus – aiheet koskettavat meitä monia. On ollut upeata tehdä töitä erittäin luovien ja lahjakkaiden teatteritaiteilijoiden kanssa, ja nähdä työryhmän rohkeus olla rehellisiä ja avoimia toisilleen”, luonnehtii näytelmän ohjannut Myllyteatterin taiteellinen johtaja Jaakko Kiljunen.

”Tässä näytelmässä arvostan erityisesti aiheen monipuolista, analyyttisyydellä leikittelevää, mutta silti rohkeaa käsittelyä ja mustaa huumoria. Rakastan monitasoista ja mahtailevuutensa alla olevaa haurasta roolihenkilöäni”, kertoo näyttelijä Eeva Putro.

Näytelmää halutaan esittää erilaisissa tiloissa, jolloin jokainen esityspaikka luo oman erityisen tunnelman: yleisö voi valita haluaako kokea kuuman palaverin intiimissä kahvilassa, perinteisessä teatteritilassa tai väestönsuojassa.

Esitykset:

Ti 21.11.2023 klo 20.00 ensi-ilta, Ihana kahvila, Aleksanterinkatu 7, Helsinki
Ke 22.11.2023 klo 20.00 Ihana kahvila, Aleksanterinkatu 7, Helsinki
Pe 24.11.2023 klo 19.00 Teatteri Vanha Juko, Lahti
Ti 5.12.2023 klo 19 Vapaan Taiteen Tila, Helsinki
To 7.12.2023 klo 19 Vapaan Taiteen Tila, Helsinki
La 9.12.2023 klo 19 Vapaan Taiteen Tila, Helsinki

Kesto: n. 75 min.
Esityskieli: suomi
Ikäsuositus: 16 vuotta +

Lisätietoa ja haastattelupyyntöjä: Juliane Mikkonen, info@myllyteatteri.fi

Myllyteatteri on vuonna 2003 Helsingissä perustettu ammattiteatteriryhmä. Toiminnalle on keskeistä uusien muotojen ja esityskonseptien kehittäminen sekä haastavien aiheiden esiin nostaminen taiteen keinoin. Myllyteatterille on myös tunnusomaista moniaineksinen ja materiaalinen esityskieli, suuret työryhmät ja kansainvälisyys. https://www.myllyteatteri.fi75

 

Työryhmä:
Teksti ja ohjaus: Jaakko Kiljunen
Esiintyjä: Eeva Putro
Nukketeatterillisuus, esineistö ja puvustus: Maiju Tainio
Lavastus ja graafinen suunnittelu: Anni Hernetkoski
Valosuunnittelu: Oskari Kaarne
Äänisuunnittelu: Timo Tikka
Dramaturgia: Pipsa Enqvist, Eeva Putro
Tuotanto: Myllyteatteri/Juliane Mikkonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

Tiedotteet

Vieritä ylös