Myllyteatterin 10-vuotisjuhlaesitys Tapaus Gaala tekee hurjan matkan ihmismieleen

Miten niissä Oscar-kaaloissa kun ne amerikkalaiset on jotenkin niin VILPITTÖMIÄ?

Että niistä oikein uskoo että ne kiittää äitiänsä ja isäänsä ja ovat niin tunteellisia ja niin VILPITTÖMIÄ, että kuinka, onkohan ne oikein tosissaan, kun ne NÄYTTÄÄ että ne oikein TARKOITTAVAT. Että kuinka ne voi olla niin VILPITTÖMIÄ.

            Puhelin soi. ISOISÄ huutaa: HILJAA! 

Myllyteatteri on helsinkiläinen ammattiteatteriryhmä, joka on tehnyt kunnianhimoisia ja taidokkaita teatterihankkeita niin kotimaassa kuin ulkomailla. Myllyteatterin viimeisin hanke oli Danten Jumalaisen näytelmän kääntäminen teatteriksi suomalais-portugalilais-kreikkalaisena yhteistyönä, ja se saavutti suosiota Portugalissa ja voitti Skupi ITF-festivaalin parhaan esityksen palkinnon (2012). Kotimaassa Myllyteatteri muistetaan esimerkiksi Tragediakilpailujen järjestämisestä Rautatientorille (08). Myllyteatteri on aina tehnyt esitykset erityisiin paikkoihin, kuten marmorilouhokseen tai Espan lavalle. 

Tänä vuonna Myllyteatteri viettää 10-vuotisjuhlavuottaan. Sen kunniaksi Myllyteatteri valmistaa esityksen Tapaus Gaala, jossa otetaan jälleen askel kohti erityislaatuista visuaalista teatterikerrontaa. Näyttämöllä nähdään nyt kymmenen näyttelijän lisäksi jokaisesta tehty kaksoisolentonukke. Myös esineet näyttelevät merkittävää osaa näytelmässä, joka sukeltaa ihmismieleen ja lapsuuden muistoihin.   

Tapaus Gaala kysyy, miten muistamme ja mitä?  Millaiset äänet ja tunnelmat meissä vaikuttavat keskellä arkipäiväämme?  Maailma käy yhä kiihtyvillä kierroksilla, entä sisimpämme? 

Muistojen pyörii ja porautuu syvemmälle sinne, missä lapsuuden elävimmät kokemukset uinuvat. Esitys johdattaa katsojan mielensisäisten kerrostumien läpi – juhlagaalaan.

Tapaus Gaalan ohjaa Myllyteatterin perustaja, ohjaaja Miira Sippola, joka on koko Myllyteatterin olemassaolon ajan toiminut myös sen taiteellisena johtajana.  Esityksen visuaalisesta suunnittelusta – nukeista, esineistä ja lavastuksesta – vastaa puolalainen lavastaja-kuvataiteilija Lukasz Trzcinski.

Tapaus Gaala saa ensi-iltansa 10.10.2014 Koko-Teatterissa. Esityskertoja on yhteensä 15, 14.11.2014 asti.

Näyttelijät: Jaakko Kiljunen, Paula Koivunen, Kaisa-Liisa Logrén, Timo Ruuskanen, Niina Tamminiemi, Kaisa Niemi, Yuko Takeda, Idalotta Backman, Johanna Juhola ja Pilvi Hämäläinen

Konsepti, teksti ja ohjaus: Miira Sippola
Dramaturgi: Titta Halinen
Lavastus, esineiden valmistus, pukusuunnittelu: Lukasz Trzcinski 
Äänisuunnittelu: Joonas Outakoski                        
Valosuunnittelu: Ville Mäkelä     
Tuottaja: Elina Raitis   
Työryhmässä lisäksi: Henna Kaikula                                                                     

Lisätietoja: Elina Raitis puh. 050-534 4248 (Lehdistökuvat), info@myllyteatteri.fi

http://myllyteatteri.fi/content/tapaus-gaala 

 Facebook: www.facebook.com/myllyteatteri 

Liput esitykseen on saatavilla ennakkoon Tiketistä www.tiketti.fi, sekä Koko-teatterin ovelta. 

Juhlavuoden kunniaksi Myllyteatteri järjestää ”Kiinnostavien asioiden seminaarin – 10 vuotta Myllyteatterin outoja rinnastuksia”. Seminaari pidetään 17.10.

Lisätietoja nettisivuilta (www.myllyteatteri.fi).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

Tiedotteet

Vieritä ylös