Myllyteatteri esittää Jumalaisen näytelmän Portugalissa

* Tiedote 22.5.2012 Myllyteatteri esittää Jumalaisen näytelmän Portugalissa

Helsingistä lähtöisin oleva ammattiteatteriryhmä Myllyteatteri johtaa kansainvälistä teatterihanketta, jossa Danten Divina Commedia muutetaan teatteriksi. Hanke on alkanut vuonna 2011, ja nyt se kasvaa kansainvälisiin mittoihin. Heinäkuussa Divina Commedia -näytelmä esitetään Portugalissa osana Escrita na paisagem –festivaalia, 4.-7.7.2012. Työryhmä on koottu Suomesta, Kreikasta ja Portugalista. Esityksen ohjaa Miira Sippola.

Work-in-progress – hankkeen historia ja tulevaisuus Divina Commedia -hankkeen ensimmäinen vaihe oli esitys, jonka Myllyteatterin taiteellinen johtaja, ohjaaja Miira Sippola ohjasi usean suomalaisen nyky-näytelmäkirjailijan materiaalin pohjalta syksyllä 2011 Helsingin Suvilahdessa. Divina Commedia 2.0.:aa varten Myllyteatteri on kutsunut yhteiseen projektiin teatteritaiteilijoita Euroopan eri kulmilta. Kansainvälinen ja monitaiteellinen ryhmä Suomesta, Portugalista ja Kreikasta luo teoksen ainutlaatuiselle ja vaikuttavalle site specific -luonnonnäyttämölle Vila Vicosassa Portugalissa, osana Escrita na paisagem –”maisemaan kirjoitettu” – festivaalin ohjelmistoa. Escrita na paisagem -festivaalin jälkeen Divina Commedian on tarkoitus palata Suomeen uutena versiona ja kiertää muualla Euroopassa.

Sisältö Myllyteatterin Divina Commedia noudattaa Danten rakennetta Helvetti – Kiirastuli – Paratiisi –matkasta. Myllyteatterin näytelmässä mies saa kutsun tuntemattomalta Lapselta. Mies huomaa, että maisema ja ihmiset, joiden luokse Lapsi hänet johdattaa, vaikuttavat tutuilta. Ovatko he miehen perhettä vai yhteiskunnan väkeä? Kollektiivin sanattomia lakeja? Hänen oman mielensä voimia? Matka jolle mies joutuu, osoittautuu vaarallisimmaksi kaikista matkoista. Labyrintistä ulos päästäkseen ei pääse kuin kuolemalla. Mutta palkintona on kauneus, jonka me kaikki jaamme. Esityksessä puhuttava kieli on englantia ja portugalia, maustettuna suomella, kreikalla ja japanilla. Kieli ei ole esityksessä olennaista, kuten nuotit eivät ole olennaisia – ääni jolla ne puhutaan on; teatterin musiikki on.

Divina Commedia 2.0. on teatteriesitys itsensä kohtaamisesta ja kauneuden löytämisestä. Divina Commedia 2.0. on teatteriesitys ihmisestä kriisissä ja matkasta siitä ulos. Divina Commedia 2.0. on teatterillinen sinfonia, jossa matka uuteen käy kuoleman kautta. Escrita na paisagem – festivaali tapahtuu Portugalissa heinäkuun ja elokuun 2012 ajan, Evoran ympärillä Alentejon luonnonkauniissa ympäristössä. Katso lisää: www.escritanapaisagem.net

Divina Commedia -työryhmä Käsikirjoitus ja Ohjaus: Miira Sippola Teskti-dramaturgia yhteistyössä: Maria Kilpi Näyttämöllä: Diana Niepce, André Salvador, Fábio Moreira, Susana Nunes (POR); Nantia Papatheodorou (GRE); Ulla Raitio, Tuomas Tulikorpi, Jaakko Kiljunen, Idalotta Backman (FIN) ja Yuko Takeda (JAP). Scenografia: Aili Ojalo (FIN) Valosuunnittelu: Anaísa Guerreiro (POR) Äänisuunnittelu: Rui Lina (POR)

MYLLYTEATTERI on vuonna 2003 perustettu Helsingistä käsin kansainvälisesti toimiva ammattiteatteriryhmä. Teemme musikaalisia ja visuaalisia esityksiä, joissa yhtä tärkeinä elementteinä ovat näyttelijä ja hänestä syntyvä näyttämöllinen estetiikka; esineet; musiikki; äänet; valot sekä esitystila. Myllyteatterin esityksissä näkyy rakkaus länsimaiseen aatehistoriaan ja teologiaan sekä rikkaaseen teatteritraditioon. Toimintamme on tutkivaa ja alati kehittyvää. Ryhmää johtaa kirjoittaja-ohjaaja Miira Sippola ja siihen kuuluu teatteritaiteilijoita Suomesta ja ulkomailta. Lisätietoja ja kuvapyynnöt: Katri Muhonen tuottaja info@myllyteatteri.fi +358 40 764 6699

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

Tiedotteet

Vieritä ylös