Myllyteatteri esitti Divina Commedian Portugalissa menestyksekkäästi

* TIEDOTE 23.7./ 06.08.2012 Myllyteatteri esitti Divina Commedian Portugalissa menestyksekkäästi

Helsinkiläinen, kansainvälisesti toimiva Myllyteatteri esitti äskettäin kansainvälisenä suurtuotantona tehdyn Divina Commedian Portugalissa. Esitys oli osa Escrita na paisagem -festivaalin ohjelmistoa. Esitys tehtiin hylätylle marmorikaivokselle, jonka Myllyteatterin 20-henkinen teatteritaiteilijoiden ryhmä Suomesta, Portugalista, Kreikasta ja Japanista, muutti teatteriksi kuuden viikon työskentelynsä aikana. Esitys saavutti erityistä suosiota Portugalissa. Esitykset olivat loppuunmyydyt ja yleisö osoitti suosiotaan seisten, itkien ja ”bravota” huutaen. Euroopan talouskriisin runtelema maa, jossa tavalliset ihmiset ovat joutuneet työttömiksi ja joiden palkasta on leikattu puolet, oli kosketettu Myllyteatterin klassikko-tulkinnasta. Käsikirjoitus oli ohjaaja Miira Sippolan, joka on hyvin tyytyväinen lopputulokseen. ”Pitkä paini Danten Commedian kanssa tuotti tulosta. Onnistuimme tekemään sen mitä olen aina halunnut, sinfonista teatteria, jossa näyttelijä ja musiikki, tila ja valo soittavat kuin orkesterissa luomaani teatteripartituuria!”

Divina Commedian Portugalin esitykset liittyvät Myllyteatterin johtamaan kansainväliseen teatterihankkeeseen, jossa Dante-runoilijan sielullinen matka helvettiin ja kiirastulen läpi paratiisiin kaikkine moninaisine tasoineen ja ajattominen sisältöineen, muutetaan teatteriksi. Hanke alkoi vuonna 2011, kun ryhmä teki Helsingissä syksyllä 2011 work-in-progressin ensimmäisen version Danten klassikkoon perustuvasta teatterinäytelmästä. Portugalissa nähtiin kokonaan uudella käsikirjoituksella tehty esitys. Hanke sai päätöksen Portugalin esitysten myötä. ”Toivomme että voimme rakentaa vielä yhden version tästä esityksestä – kotikaupunkiimme Helsinkiin.”

Linkit esitysvideoihin: www.youtube.com/Myllyteatteri

Divina Commedia -työryhmä Käsikirjoitus ja ohjaus: Miira Sippola Näyttämöllä: Diana Niepce, André Salvador, Fábio Moreira, Susana Nunes (POR); Nantia Papatheodorou (GRE); Ulla Raitio, Tuomas Tulikorpi, Jaakko Kiljunen, Idalotta Backman (FIN) ja Yuko Takeda (JAP). Kuoro: Sofia Ramos, Tania Chita, Vicente de Sá, Joao Bandeira Pukusuunnittelu: Sara Machano da Graca Scenografia: Aili Ojalo (FIN) Valosuunnittelu: Anaísa Guerreiro (POR) Äänisuunnittelu: Rui Lima ja Sérgio Martins (POR)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

Tiedotteet

Vieritä ylös