Aino Kivi

Aino Kivi

Ohjaaja ja kirjoittaja

Teatteriohjaaja, dramaturgi ja kirjailija aloitti Myllyteatterin taiteellisena johtajana vuoden 2019 alusta. Hän on työskennellyt vuodesta 2011 muun muassa Kajaanin ja Joensuun kaupunginteattereissa, Teatteri Siperiassa ja Riihimäen Teatterissa sekä julkaissut romaanin Maailman kaunein tyttö ja tehnyt Aleksis ja Kivi –kirjallisuuspodcastia Ylelle.
Niina Miettinen

Niina Miettinen

Dramaturgi ja kirjoittaja

Niina Miettinen (s. 1978) on Joensuusta kotoisin oleva kirjailija, dramaturgi ja kustannustoimittaja.
Miettinen on kirjoittanut näytelmiä, kuunnelmia ja kaksi romaania. Esikoisromaani Israel-tyttö (2013) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Toinen romaani Suopursu ilmestyi 2019. Miettisen Radioteatterille käsikirjoittamista kuunnelmista Nukkelaboratorio voitti Koura-palkinnon ja Märta Pohjoismaisen kuunnelmapalkinnon.
Veera-Maija Murtola

Veera-Maija Murtola

Skenografi

Skenografi Veera-Maija Murtola, kutsumanimeltään Maiju, valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun lavastustaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2009. Hän työskentelee teatterin, nykytanssin ja esitystaiteen parissa ja on moniaistisiin ja kokemuksellisiin esityksiin keskittyvän KOKIMO-ryhmän perustajajäseniä.
Maijun suunnittelutöitä on nähty Teatteri Avoimissa Ovissa, Zodiak – uuden tanssin keskuksessa, Kiasmassa sekä Kiasma-teatterissa, Teatteri Jurkassa, Kansallisteatterissa sekä Oulun, Seinäjoen ja Kuopion kaupunginteattereissa.
Yuko Takeda

Yuko Takeda

Näytelijä

Yuko on japanilainen näyttelijätär, joka on työskennellyt Myllyteatterin kanssa vuodesta 2009. Yuko esiintyi Saari -näytelmässä ja esitti Jeesuksen roolin Via Crucis -pääsiäisnäytelmässä 2010. Yukolla on MFA – näyttelijäntutkinto Arkansasin yliopistosta. Hän on lisäksi osallistunut SITI Summer Theater -työpajaan 2006 New Yorkissa sekä Suzuki Method of Actor Training -ohjelmaan Japanissa Togassa 2008.
Ulla Raitio

Ulla Raitio

Näyttelijä

Ulla on freelancer -näyttelijä joka on näytellyt Suomen Kansallisteatterissa, josta sai myös Ida Ahlberg-stipendin v. 2009. Ulla on valmistunut Teatterikorkeakoulusta v. 2009. Kiinnostus Suzuki-näyttelijäntyön metodia kohtaan vei hänet lisäoppiin USAan kesällä 2010.

Tuomas Tulikorpi

Tuomas Tulikorpi

Näyttelijä

Tuomas on valmistunut Liettuan Teatteriakatemiasta näyttelijäksi vuonna 2010. Hän työskentelee parhaillaan Helsingissä freelancerina. Hän kuuluu myös liettualaiseen ”Trupe. Liu-di” -teatteriryhmään. Hän tutustui Suzuki-metodiin ensimmäisen kerran Liettuan Teatteriakatemiassa v. 2007, jonka jälkeen hän on opiskellut sitä Yhdysvalloissa (SITI Summer Theater Workshop 2008) sekä Suomessa yhdessä Myllyteatterin kanssa.

Jaakko Kiljunen

Jaakko Kiljunen

Näyttelijä

Jaakko on valmistunut Pietarin valtiollisesta teatteritaiteen akatemiasta vuonna 2009. Hän oli vaihto-oppilaana Teatterikorkeakoulussa 2008-2009, työskenteli näyttelijänä Lappeenrannan kaupunginteatterissa 2009-2010 ja osallistui SITI-Companyn koulutukseen Yhdysvalloissa kesällä 2010. Hän on harjoitellut Suzuki-metodia harjoituskollektiivissa erittäin aktiivisesti 2008-09. Jaakko työskentelee nykyisin freelance-näyttelijänä Helsingissä minkä lisäksi hän on mukana teatteri- ja elokuvaprojekteissa Vilnassa ja Pietarissa.

Idalotta Backman

Idalotta Backman

Näyttelijä, ohjaaja, opettaja

Näyttelijä, ohjaaja, opettaja. Lähti teatterikoulusta 1979 peukalokyydillä maailmalle sanattoman teatterin narrina, astui saamelaisteatterin rekeen ohjaajana, teki tanssielokuvia Brasiliassa, opetti Grönlantilaisten teatterikoulussa, löysi Afrikasta yhteisöteatterin. Taiteellisen tutkimuksen aiheena rituaali ja teatteri. Tait.lis tutkinto 2003.

Myllyteatterin toiminnassa ovat olleet mukana myös perustajajäsenet Paula Koivunen, Kaisa Niemi, Juho Rahijärvi, Kaisa-Liisa Logren, Timo Ruuskanen, Matti Onnismaa, Johanna Juhola ja Johanna Storm. Vuosien aikana toiminnassa on ollut mukana myös monia muita teatterialan ammattilaisia kuten: Jani-Matti Salo, Niina Tamminiemi, Marko Järkikallas, Iira Halttunen, Okko Leo, Pipsa Lonka, Jani Manninen, Maria Peura, Satu Rasila, Paula Salminen, Aili Ojalo, Timo Muurinen, Matti Jykylä, Pia Skibdahl, Mirva Anjala, Tia Kalenius ja paljon muita.