Myllyteatteri tuottaa noin yhden ensi-illan vuodessa. Etsimme kuhunkin esitykseen sopivan tilan. Esityksiä on toistaiseksi tehty mm. Suomenlinnan Myllysaliin, Ateneum-Saliin, Espan lavalle ja Rautatientorille pystyttämäämme Teatteritelttaan.

  • Harjoittelemme säännöllisesti myös esitysharjoitusten ulkopuolella kehittääksemme näyttämökieltä; etsiäksemme esiin mitä ihmisessä on ja saadaksemme paremmin käyttöön näyttelijän täyden potentiaalin.
  • Kehitämme uusia tuotannollisia esityskonsepteja ja järjestämme esitysten yhteyteen esityskokemusta entuudestaan rikastavia ohjelmia kuten seminaareja, luentoja, konsertteja ja keskustelutilaisuuksia. Suurin Myllyteatterin tuotannollinen innovaatio on ollut Teatteriteltta -festivaalin perustaminen, jossa kohtaavat eri alojen taiteilijat esityksineen, poliitikot, papit ja yleisö.
  • Toimimme yhteistyössä muiden taidelajien taiteilijoiden sekä tieteilijöiden kanssa oppiaksemme ja avataksemme uusia ikkunoita toistemme lajeihin. Yhteistyötä on tehty esimerkiksi tee-taiteilijoiden, muusikoiden, tieteilijöiden ja viimeksi kuvataiteilijoiden kanssa.
  • Näemme teatterin tekemisen lähtökohtaisesti kansainvälisenä ja universaalina toimintana ja käymme jatkuvaa dialogia kansainvälisten teatteriryhmien ja taidetoimijoiden kanssa tehden heidän kanssaan myös esitys-yhteistyötä.

 

  • Myllyteatteri on lainsuojaton ammattiteatteriryhmä joka on päässyt Valtion näyttämötaidetoimikunnan vuotuisen toiminta-avustuksen sekä Helsingin kaupungin Kulttuuriasiainkeskuksen kehittämistuen piiriin. Kiitämme tukijoitamme: panemme koko tarmollamme ja taiteellamme tuen kiertämään.