UHR1.KUVA on demo Myllyteatterin tulevasta esityksestä UHRI 6+1 KUVAA

Demo kartoittaa äänimaailmaa, kokeilee näyttämöllisen estetiikan ulottuvuuksia ja tutkii tematiikkaa tulevan teoksen tiimoilta. UHR1.KUVA nähdään ESKUS-festivaalin yhteydessä Suvilahdessa 12. toukokuuta klo 17:30–21:00 välillä.

Sekä demo että lopullinen teos pohjautuvat Andreij Tarkovskyn viimeiseen elokuvaan vuodelta 1986, SACRIFICE. Elokuvan päähenkilö ajautuu äärimmäiseen tilanteeseen, jossa arki ja sosiaaliset suhteet on uhrattava suuren tehtävän edessä. Ydinsodan uhka ja maapallon epävarma tulevaisuus pakottavat esiin todelliset kysymykset vastuusta, etiikasta ja toiminnan tarpeesta. Teos lähestyy näitä kysymyksiä välineellisesti ja luonnollisesti. Aihe linkitetään lisäksi ajankohtaiseen keskusteluun tekoälyn ja robotiikan vaikutuksiin tulevaisuuden yhteiskunnassa.

Esityksen ytimessä ovat esiintyjien fyysinen ilmaisu ja vaikuttava äänimaailma. Esiintyjät – kolme muusikkoa, kaksi näyttelijää ja kaksi akrobaattia – sekä visuaalinen suunnittelija muodostavat kokoonpanon, jossa jokainen liike, sana ja nuotti on yhtäläinen osa audiovisuaalista luomusta. Teos lähtee halusta luoda voimakkaan visuaalinen maailma, jossa avaruudelliset elementit, kehon muodot, dynaaminen liike ja äänimaailma tekevät voimakkaan vaikutuksen katsojaan.

Demon on valmistanut osa tulevan esityksen taiteilijoista. Lavalla nähdään ohjaaja Jaakko Kiljunen, ja lisäksi mukana ovat muusikot Joonas Outakoski ja Jusu Berghäll.

Taiteen keskustoimikunta tukee UHRI 6+1 KUVAA -esityksen valmistamista sekä demon parissa työskentelyä.

Lisätiedot: info@myllyteatteri.fi