Helsinkiläinen Myllyteatteri juhlii viidettätoista toimintavuottaan. Vuosi pitää sisällään palkitun Kolga-teoksen esitykset Tanskassa ja Helsingissä. 15-vuotisjuhla huipentuu joulukuussa Kulttuurikeskus STOA:ssa nähtäviin Tilaisuus-esityksiin.

Myllyteatteri on vuonna 2003 perustettu helsinkiläinen ammattiteatteriryhmä, johon kuuluu teatterin, sirkuksen, musiikin ja kuvataiteen ammattilaisia. Eurooppalaiseen fyysisen teatterin perinteeseen tyylinsä ja estetiikkansa perustava Myllyteatteri on vakiinnuttanut paikkansa Suomen vapaan teatterin kenttään ryhmänä, jonka näyttämökieltä määrittää voimakas visuaalisuus, energisyys ja esitysten rakentuminen alitajunnan logiikalla. Myllyteatterin esitykset käsittelevät metafyysisiä aiheita, avaten katsojalleen ihmismielen näyttämön ja toimien elämän merkitysten hahmottajana nykyajassa.

”Myllyteatteri syntyi mylläämisen halusta – visiosta esitystaiteeseen ja teatteriin, jossa ihmisfysiikka ja musiikki yhdistyvät; näyttämö soi. Viitekehys sille on eurooppalaisten auteaur-ohjaajien visuaalis-fyysinen teatteri. Vuosien myötä löytyivät ne ihmiset ja työtavat, joilla näköisemme sinfonisuus syntyi näyttämölle.” – Miira Sippola

Myllyteatteria on 15 vuoden ajan luotsannut ohjaaja Miira Sippola, ja historiansa aikana Myllyteatteri on toteuttanut 18 tuotantoa Suomessa ja ulkomailla. Mukaan on mahtunut suuria näyttämötaiteellisia hankkeita, kuten vuonna 2008 yhdeksänpäiväinen näytelmäkilpailu ja katutason korkeataiteellinen teatteritapahtuma TeatteriTeltta -festivaalit & Tragediakilpailut Helsingin Rautatientorilla.

Myllyteatterin esityksiä on vieraillut säännöllisesti mm. Puolassa, Portugalissa, Skotlannissa ja Italiassa. Teatterin monikansallinen EU-hanke Divina Commedia palkittiin parhaana esityksenä kansainvälisellä Skupi -teatterifestivaalilla vuonna 2012 Makedoniassa. Marraskuussa 2017 Myllyteatterin Kolga voitti Teresa Pomodoro –katselmuksen Milanossa.

Tilaisuus-juhlavuosiesitys nähdään 1.–2. joulukuuta Kulttuurikeskus STOA:ssa. Esityksen liput ovat myynnissä osoitteessa
https://www.lippu.fi/Lippuja.html?doc=artistPages/tickets&fun=artist&act…

Lisätiedot: info@myllyteatteri.fi