TIEDOTE 6.4.2017

Maailmankuulu ohjaaja Akira Hino saapuu Helsinkiin
Japanilais-suomalainen työryhmä yhdistää Shakespeare-klassikon, taiko-rummut ja nykyteatterin

Kanneltalossa saa ensi-iltansa 20.4. Myllyteatterin ja yhteistyökumppaneiden tuottama Macbeth, again!
Se on maailmankuulun ohjaajan Akira Hinon ja kansainvälisen työryhmän ainutkertainen tulkinta Shakespearen klassikkotragediasta. Teos yhdistää teatteria, nykytanssia ja perinteiset japanilaiset taiko-rummut. Kutakin esitystä edeltää rumpumestari Ikki Hinon ryhmän taiko-rumpukonsertti Kanneltalon edustalla Sitratorilla.

Akira Hino ohjaa Macbeth, again! -teoksen yhdessä Suomeen asettuneen Myllyteatterin pitkäaikaisen näyttelijän Yuko Takedan kanssa. Macbeth, again! kysyy katsojiltaan, onko elämä vain yö toisensa jälkeen toistuva uni, jossa ei ole menneisyyttä, nykyhetkeä tai tulevaisuutta, vain loputon tietoisuuden kehä. Idän kulttuureissa tuota kehää kutsutaan nimellä Rinne Tensei ( 輪廻転生, reincarnation). Macbeth, again! sijoittuu tällaiseen unenomaiseen tietoisuuteen. Esitysten jälkeen järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa yleisö voi keskustella tekijöiden kanssa.

Osakassa vuonna 1948 syntynyt Hino tunnetaan paitsi Budo-lajien mestarina myös ohjaajana, koreografina ja opettajana. Hän on kansainvälisen esittävän taiteen ryhmän, RealContact Projectin, johtaja. Akira Hinon poika Ikki Hino puolestaan on maailmankuulu taiko-rumpujen ja niihin liittyvän perinteen asiantuntija ja rumpali. Yuko Takeda on Suomessa asuva näyttelijä ja ohjaaja, joka on työskennellyt mm. Myllyteatterissa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Nobuko Takahara on tunnettu nykytanssija kotimaassaan. Muu työryhmä koostuu arvostetuista näyttelijöistä, jotka ovat työskennelleet laaja-alaisesti Suomen teatterikentällä, mm. Myllyteatterissa ja Circus Maximuksessa.

RealContact Project: Macbeth, again!
to 20.4. klo 19 (ensi-ilta), pe 21.4. ja la 22.4. klo 19
Kanneltalo| Klaneettitie 5 |kanneltalo.fi
Liput 17/12 €, lippu.fi
Ikki Hinon ryhmän taiko-konsertit Sitratorilla joka päivä ennen esitystä klo 17-18, vapaa pääsy. Kunkin esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen salissa.
Ohjaus Akira Hino
Lavalla mm. Akira Hino, Ikki Hino, Nobuko Takahara, Yuko Takeda, Akane Shino, Erika Fujii, Ulla Raitio, Tuomas Tulikorpi, Laura Humppila ja Niklas Riikonen
Valosuunnittelu Nadja Räikkä
Kesto 60 min.
Esityksen kielet suomi, englanti, japani
Tuotanto Myllyteatteri, RealContact Project, Circus Maximus ja Helsingin kulttuurikeskus

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Kanneltalon viestintä Anne Euramaa 040 3341080 /anne.euramaa@hel.fi
realcontactproject.com | myllyteatteri.fi | circusmaximus.fi | kanneltalo.fi

LATAA KUVAT: http://pressi.kulttuuri.hel.fi/l/Gtp9vH9cTTNf