Tilaisuuden työryhmä:
 Ulla Raitio, Jaakko Kiljunen, Kaisa-Liisa Logrén, Paula Koivunen
, Kaisa Niemi, Jarkko Nyman, Yuko Takeda,  
Niina Tamminiemi, 
Idalotta Backman, Henna Kaikula, Saku Mäkelä, Mia Simanainen, Sanna Kurki-Suonio, Joonas Outakoski, 
Luca Sirviö
,  Miira Sippola

Kuvat: Heli Sorjonen

Yhteistyössä: Helsingin kaupunki / Stoa

 

Tilaisuus koittaa!

Myllyteatteri täyttää 15 vuotta. Juhlanäytökset Stoassa 1. ja 2. joulukuuta 2018.

Tilaisuus on juhlanäytös, -puhe ja -tila, joka kokoaa Stoan näyttämölle Myllyteatterin esitykset, hahmot ja taiteilijat viidentoista vuoden ajalta. Myllyteatterille ominainen, karusellimainen mielen näyttämö pyöriii ja kuljettaa lopulta kallioille meren rantaan, performatiivisen runon äärelle. Tilaisuuden toisessa osassa kansainvälisiä näyttämöitä kiertänyt Kolga palaa uudistuneena kotiyleisön eteen. Tule juhlimaan kanssamme!

TILAISUUS

La 1.12.2018 klo 19.00
Su 2.12.2018 klo 15.00 T
Teatterisali, Kulttuurikeskus Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, 00900 Helsinki
Kesto 2 h

Liput: 15/12 € Lippu.fi

Facebook-tapahtuma

Myllyteatteri on vuonna 2003 perustettu oman tien kulkija Helsingin vapaan teatterikentällä. Ryhmä on tullut tunnetuksi visuaalis-musiikillisesta esityskielestään ja innovatiivisista tuotannoistaan. Viidentoista toimintavuotensa aikana Myllyteatteri on tehnyt esityksiä Suomessa sekä ulkomailla, esim. Puolassa, Portugalissa, Italiassa, Makedoniassa, Skotlannissa ja Irlannissa. Myllyteatteri koostuu teatterin, sirkuksen ja musiikin ammattilaisista, ja ryhmää on sen perustamisesta lähtien johtanut ohjaaja Miira Sippola.

Myllyteatterin toimintaan on mahtunut suuria näyttämötaiteellisia hankkeita, kuten TeatteriTeltta –festivaali ja Tragediakilpailut Helsingin Rautatientorilla 2008. Myllyteatterin toteuttama monikansallinen teatterihanke Divina Commedia palkittiin parhaana esityksenä kansainvälisellä Skupi -teatterifestivaalilla vuonna 2012 Makedoniassa. Marraskuussa 2017 Myllyteatterin Kolga voitti Teresa Pomodoro –kilpailun Milanossa.

”Myllyteatteri syntyi visiosta esitystaiteeseen ja teatteriin, jossa ihmisfysiikka ja musiikki yhdistyvät, tavoitteenaan siirtää mielen teatteri näyttämölle. Viitekehyksemme on eurooppalaisten auteur-ohjaajien visuaalis-fyysinen teatteri. Vuosien myötä löytyivät ne ihmiset ja työtavat, joilla saimme näyttämön soimaan.” – Miira Sippola, taiteellinen johtaja