Näyttelijät:  Jaakko Kiljunen ja Ulla Raitio
Sirkustaiteilija: Henna Kaikula / Irlannissa ja Italiassa Saku Mäkelä
Jazzlaulaja ja säveltäjä: Mia Simanainen
Klassinen laulaja ja esiintyjä: Niina Tamminiemi / Irlannissa ja Italiassa Sanna Kurki-Suonio
Äänisuunnittelija: Joonas Outakoski
Valosuunnittelija: Juho Rahijärvi / Irlannissa ja Italiassa Luca Sirviö
Visuaalinen suunnittelija: Alisha Davidow
Ohjaaja ja dramaturgi: Miira Sippola
Valokuvaaja: Heli Sorjonen
Graafinen suunnittelija: Jani Pulkka
Tuottaja: Reetta Kauranen, Myllyteatteri

 

Kolga on esitys näyttämötaiteen ja runouden välissä. Se on Tommi Parkon Kolga-runosikermän näyttämökäännös: Myllyteatterin näyttämötaiteilijat ja musiikin tekijät ottivat todesta runon kolme säkeistöä, niiden säkeet, sanojen laskeutumisen paperille ja runon rytmin, äänteen ja tunnelmat. Ja käänsivät runon näyttämötaiteelliseksi, äänellis-tilallis-visuaaliseksi vastineeksi. Kolga on historiasta tiheä paikka Itämeren rannalla, maan ja meren leikkauspisteessä. Ihminen tulee rannalle, täynnä ajatuksia ja tunteita ja katsoo horisonttiin. Kolga on ”kartta, jossa kaikki tapahtuu”. Eri ajat ja kohtalot kohtaavat. ”Laivat lipuvat toistensa läpi.” ”Olen sen hetken yksin.”

Kolgan ensimmäinen esitysjakso Helsingissä 6.-24.10.2016. Kolga Dinglessä 28.4.-1.5.2017 ja Milanossa 1.-4.5.2017.

Keväällä 2017 Kolga kutsuttiin arvostettuun Teresa Pomodoro –esityskilpailuun Milanossa, sekä esitysvierailulle Irlantiin Feile na Bealtaine –festivaalille. Vuosittain Länsi-Irlannissa aivan Euroopan reunalla järjestettävä Feile Na Bealtaine kokoaa teatterin, tanssin, musiikin, visuaalisen ja sanataiteen tekijöitä ympäri Eurooppaa ja Irlantia.  Spazio Teatron NO’HMA:n perustajan Teresa Pomodoron kunniaksi järjestetty kilpailu kokoaa puolestaan 12 teatteriryhmää ympäri Eurooppaa Spazio Teatron NO’HMA:n näyttämölle Milanoon. Esityksiä seuraa hyvin arvovaltainen raati, johon kuuluvat mm. teatteriohjaajat Eugenio Barba (Odin-teatteri), Lev Dodin (Mali-teatteri), Tadashi Suzuki (SCOT, Japani), Ruth Heynen (Union des Theatres de l’Europe), Enzo Moscato (Italia), Luis Pasqual (Espanja). Raadin presidenttinä toimii Livia Pomodoro.

Myllyteatterin työryhmässä esitysvierailuille matkustaa yhdeksän henkilön monitaiteinen työryhmä, joka koostuu teatterin, musiikin ja sirkuksen monitaitureista.

* Kolga-runo on päätösruno Tommi Parkon esikoiskokoelmasta ”Lyhyt muisti, meri” (Tammi 1997).