Teatteriteltta

TeatteriTeltta –festivaali ja Tragediakilpailut ovat Myllyteatterin johtajan Miira Sippolan kehittämä, antiikin Kreikan tragediakilpailuista mallia ottava nykyteatterifestivaali: yhdeksänpäiväinen näytelmäkilpailu ja katutason teatteritapahtuma.

TEATTERITELTTA 2008

TeatteriTeltta -festivaali järjestettiin Helsingin Rautatieontorilla keväällä 2008. Se oli yleisö- ja mediamenestys. Tragediakilpailussa Rautatientorille pystytetyllä näyttämöllä nähtiin Myllyteatterin oma produktio Lootin vaimo, Atro Kahiluodon ohjaama Heracles ja Anna-Mari Karvosen ohjaama Bakkantit 2.

Joka ilta nähtiin kaikki kolme erilaista tragediaa. Julkisten katsojien (poliitikot, taiteilijat ja papit) kommentit sanoittivat jakamisen tunnelmaa ja loppuillan äänestyksestä tuli tärkeä osa tapahtumaa. Puolittain leikiksi ajateltu äänestys – kuinka keskenään erilaisia, kukin omalla tavallaan erityisiä esityksiä voi laittaa järjestykseen – muodostuikin vakavaksi kannanotoksi, jossa jokainen ilta Rautatientorilla äänestettiin siitä, mikä meitä koskettaa ja ajatteluttaa. TeatteriTeltta 08:sta tuli kohtaamispaikka yleisön ja taiteellisen teatterin, sekä kaupungissa toimivien vapaan teatterinkentän ryhmien välille. TeatteriTeltta toi teatterin katutasolle, ja keskeisellä sijainnillaan se manifestoi, että teatteri ja taide kuuluvat yhteiskuntaan ja niiden pitää olla kaikkien helposti tavoitettavissa.

Festivaali haluttiin kovasti toteuttaa uudelleen ja säännöllisesti, ja sitä yritettiin vuosien työn uurastuksella. Riittävää rahoitusta ei kuitenkaan valitettavasti saatu järjestymään, ja huomio suunnattiin parin vuoden tehokkaan yrittämisen jälkeen muihin taiteellisiin toimiin.

Festivaalia oli toteuttamassa yhteensä yli 100 taiteilijaa. Lisäksi kaikki oheistoimijat, kuten ravintoloitsija, järjestysmiehet, vartijat, jne.

Festivaalia tukivat vuonna 2008: Helsingin kaupungin kulttuurikeskus, Suomen KulttuurirahastoValtion Näyttämötaidekunta ja Humanistinen ammattikorkeakoulu.

TeatteriTeltta-sivujen arkisto: www.teatteriteltta.org

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

Tapahtumat

  • Harjoittelu ja Workshopit

    Myllyteatteri harjoittelee näyttämön äärellä säännöllisesti, silloinkin kun esitysharjoitukset eivät ole …
  • Kiinnostavien Asioiden Seminaari

    Kiinnostavien Asioiden Seminaari – kymmenen vuotta Myllyteatterin outoja rinnastuksia  Perjantaina 17.10.2014 …
Vieritä ylös