Harjoittelu ja Workshopit

Myllyteatteri harjoittelee näyttämön äärellä säännöllisesti, silloinkin kun esitysharjoitukset eivät ole käynnissä. Ydinharjoittelumme on Suzuki -näyttelijäntyön metodia (Suzuki Method of Actor Training) sekä Viewpoints-tekniikka, joita Myllyteatterin taiteilijoista moni on opiskellut ja harjoittanut pitkäänkin. Säännöllistä harjoittelua vetää näyttelijä Yuko Takeda.

Suzuki-metodin on kehittänyt japanilainen teatteriohjaaja Tadashi Suzuki yhdessä työryhmänsä Suzuki Company of Toga (SCOT) kanssa. Harjoittelu tähtää näyttelijän kokonaisvaltaiseen ja ekspressiiviseen ilmaisuun. Fyysisesti ankaran näyttämöharjoittelun kautta näyttelijä oppii omia energiavarastojaan ja energian suuntaamista, ja hänen emotionaaliset ja fyysiset kyvyt ilmaista taiteellisesti näyttämöllä kasvavat. Harjoittelussa korostuu keskustan ja sen alla olevan ruumiin, jalkojen, vahvistaminen, hengityksen terävöittäminen ja keskittyminen. Se opettaa näyttämöllistä läsnäoloa ja ilmaisua.

Myllyteatterin jäsenet ovat opiskelleet Suzuki-metodia amerikkalaisen SITI -teatteriryhmän kanssa ja Suzuki-metodia Tadashi Suzukin SCOT-ryhmän sekä Suzukin liettualaisten oppilaiden johdolla.

Lisäksi SITI-Companyn johdolla oppimamme Viewpoints-tekniikka hahmottaa näyttämöajatteluamme. Myllyteatteri on avoin muille harjoittelumetodeille, jotka sopivat valmistettavaan esitykseen ja näyttämötyöhön yleensä. Olemme esimerkiksi tutkineet ääntä laulaja ja ääniharjoittaja Pia Skibdahlin opastuksella.

Workshopit

Myllyteatteri on järjestänyt useita näyttelijäntyön workshoppeja. Ne tarjoavat mahdollisuuden harjoitella näyttämöllä esiin tulevia käytännön asioita ja teemoja esitysharjoittelun ulkopuolella. Harjoittelu on myös mahdollisuus jakaa ja kohdata konkreettisen energian kautta.

Seuraava työpaja järjestetään Jumalainen näytelmä -esityksen yhteyteen Helsingissä Suvilahdessa lokakuussa 2011. Tarkempia tietoja lähempänä ajankohtaa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

Tapahtumat

  • Teatteriteltta

    TeatteriTeltta –festivaali ja Tragediakilpailut ovat Myllyteatterin johtajan Miira Sippolan kehittämä, antiikin …
  • Kiinnostavien Asioiden Seminaari

    Kiinnostavien Asioiden Seminaari – kymmenen vuotta Myllyteatterin outoja rinnastuksia  Perjantaina 17.10.2014 …
Vieritä ylös