Machbeth, Again

Macbeth, Again!

Ohjaus: Akira Hino Lavalla: Akira Hino, Ikki Hino, Nobuko Takahara, Yuko Takeda, Akane Shino, Erika Fujii, Ulla Raitio, Tuomas Tulikorpi, Laura Humppila ja Niklas Riikonen Valosuunnittelu: Nadja Räikkä

Myllyteatteri tuo yhteistyökumppaneiden kanssa maailmankuulun japanilaisen ohjaajan Akira Hinon työryhmineen. Japanilais-suomalainen työryhmä yhdistää Shakespeare-klassikon, taiko-rummut ja nykyteatterin. Macbeth, again! on maailmankuulun ohjaajan Akira Hinon ja kansainvälisen työryhmän ainutkertainen tulkinta Shakespearen klassikkotragediasta. Teos yhdistää teatteria, nykytanssia ja perinteiset japanilaiset taiko-rummut. Kutakin esitystä edeltää rumpumestari Ikki Hinon ryhmän taiko-rumpukonsertti Kanneltalon edustalla Sitratorilla.

Myllyteatterin pitkäaikainen näyttelijä Yuko Takeda on projektin takana. Hän on pitkään työskennellyt ohjaaja Akira Hinon kanssa. Osakassa vuonna 1948 syntynyt Hino tunnetaan paitsi Budo-lajien mestarina myös ohjaajana, koreografina ja opettajana. Hän on kansainvälisen esittävän taiteen ryhmän, RealContact Projectin, johtaja. Akira Hinon poika Ikki Hino puolestaan on maailmankuulu taiko-rumpujen ja niihin liittyvän perinteen asiantuntija ja rumpali. Yuko Takeda on Suomessa asuva näyttelijä ja ohjaaja, joka on työskennellyt mm. Myllyteatterissa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Nobuko Takahara on tunnettu nykytanssija kotimaassaan. Muu työryhmä koostuu arvostetuista näyttelijöistä, jotka ovat työskennelleet laaja-alaisesti Suomen teatterikentällä, mm. Myllyteatterissa ja Circus Maximuksessa.

Macbeth, again! kysyy katsojiltaan, onko elämä vain yö toisensa jälkeen toistuva uni, jossa ei ole menneisyyttä, nykyhetkeä tai tulevaisuutta, vain loputon tietoisuuden kehä. Idän kulttuureissa tuota kehää kutsutaan nimellä Rinne Tensei ( 輪廻転生, reincarnation). Macbeth, again! sijoittuu tällaiseen unenomaiseen tietoisuuteen. Esitysten jälkeen järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa yleisö voi keskustella tekijöiden kanssa. Ikki Hinon ryhmän taiko-konsertit Sitratorilla joka päivä ennen esitystä klo 17-18, vapaa pääsy. Kunkin esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen salissa.

RealContact Project: Macbeth, again! to 20.4. klo 19 (ensi-ilta), pe 21.4. ja la 22.4. klo 19 Kanneltalo| Klaneettitie 5 |kanneltalo.fi

Liput 17/12 €, lippu.fi Kesto 60 min.

Esityksen kielet suomi, englanti, japani

Tuotanto yhteistyössä Myllyteatterin kanssa: RealContact Project, Circus Maximus ja Helsingin kulttuurikeskus