Kolga Italiassa ja Irlannissa 27.4.-5.5.2017

TIEDOTE 17.2.2017 Julkaisuvapaa  

MYLLYTEATTERIN NÄYTTÄMÖTEOS EUROOPPALAISTEN FESTIVAALIEN OHJELMISTOON

 

Myllyteatterin viimeisin esitys Kolga kiertää Eurooppaa keväällä 2017. Näyttämötaiteen ja runouden väliin asettuva esitys on valittu arvostettuun Teresa Pomodoro –esityskatselmukseen Milanoon, sekä esitysvierailulle Irlantiin Feile na Bealtaine –festivaalin ohjelmistoon. 

 

Spazio Teatron NO'HMA:n perustajan, monitaiteita näyttämötyöskentelyssään suosivan esitystaiteilija Teresa Pomodoron kunniaksi järjestetyssä katselmuksessa ympäri Eurooppaa kutsutut 12 teatteriryhmää esittävät valitut esityksensä kahtena iltana Spazio Teatron NO'HMA:n näyttämöllä Milanossa. Esitystä seuraa hyvin arvovaltainen raati, johon kuuluvat mm. teatteriohjaajat Eugenio Barba (Odin-teatteri), Lev Dodin (Mali-teatteri), Tadashi Suzuki (SCOT, Japani), Ruth Heynen (Union des Theatres de l’Europe), Enzo Moscato (Italia), Luis Pasqual (Espanja). Raadin presidenttinä toimii Livia Pomodoro.

 

Vuosittain Länsi-Irlannissa aivan Euroopan reunalla järjestettävä Feile Na Bealtaine on monitaide-festivaali, joka kokoaa teatterin, tanssin, musiikin, visuaalisen ja sanataiteen tekijöitä ympäri Eurooppaa ja Irlantia. Kolga nähdään An Lab-teatterissa Dinglessä.

 

Myllyteatterin työryhmässä esitysvierailuille matkustaa yhdeksän henkilön monitaiteinen työryhmä, joka koostuu teatterin, musiikin ja sirkuksen monitaitureista.  

 

Kolga on esitys näyttämötaiteen ja runouden välissä. Esitys pohjautuu Tommi Parkon Kolga-runoon, josta Myllyteatterin työryhmä teki teatteria, sirkusta, visuaalisuutta ja musiikkia yhdistävän tulkinnan. Kolgan ensimmäinen esitysperiodi toteutettiin lokakuussa 2016 Helsingissä. Esitys sai hyvän vastaanoton ja kiittävät arvostelut kotimaassa.  

 

Myllyteatteri on vuonna 2003 perustettu, helsinkiläinen ammattiteatteriryhmä, jota johtaa ohjaaja-kirjoittaja Miira Sippola ja johon kuuluu teatterin, sirkuksen, musiikin ja kuvataiteen ammattilaisia. Myllyteatterin esityksiä ja näyttämökieltä määrittää voimakas visuaalisuus, energisyys ja esitysten rakentuminen alitajunnan runollisella logiikalla. Myllyteatteri on tuottanut 16 esitystuotantoa Suomessa ja ulkomailla.  

 

 

Kolga Dinglessä 28.4.-1.5.2017 

Kolga Milanossa 1.-4.5.2017. 

Työryhmä: näyttelijät Ulla Raitio ja Jaakko Kiljunen, sirkustaiteilijat Henna Kaikula ja Saku Mäkelä, laulaja Sanna Kurki-Suonio, jazzlaulaja Mia Simanainen, äänisuunnittelija Joonas Outakoski, valosuunnittelija Luca Sirviö, ohjaaja-dramaturgi Miira Sippola. Esityksen visuaalisuuden ovat luoneet lavastaja Alisha Davidow sekä valosuunnittelija Juho Rahijärvi.  

  

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tiedote 1.9.2016

KOLGAnäyttämön runoutta

Myllyteatteri aloittaa syksyllä 2016 Esitys runoksi –sarjan, joka kääntää nykyrunon näyttämön kielelle. Teossarjan avaa Tommi Parkon runo Kolga, jonka näyttämöversio saa ensi-iltansa Myllyteatterin monitaiteelliseen työryhmän voimin ja Miira Sippolan ohjauksessa – 6. lokakuuta Arkadia International Bookshopin intiimissä kellarissa Etu-Töölössä.  

Esitys runoksi -sarja uudistaa näyttämökieltä ja luo uudella teatterin logiikalla valmistettuja esityksiä. Sarja ottaa vauhtia ja inspiraatiota nykyrunoudesta: sen esityksissä runoteksti käännetään näyttämön kielelle.  

"Lähiluemme, analysoimme ja puramme runon koneiston osiksi, ja muunnamme runon poetiikan, kuvaston, dramaturgian, tunnelman, rakenteen, rytmin, rinnastukset ja kontrastit 'näyttämöksi'.'"  – Miira Sippola, Myllyteatterin taiteellinen johtaja, esityksen ohjaaja  

Kolga on paikka Itämeren rannalla. Se on maan ja meren kohtaamispaikka, maailman loppu 
 ajattoman ja ajallisen leikkauspiste. Kolga on
kartta, jossa kaikki tapahtuu.
Laivat lipuvat toistensa läpi.

Nykyaika tarjoilee meille kapeutta. Kolga katsoo asioita ikuisuuden perspektiivistä. 
Enkeli. Häntä ei kosketa tuuli.

Myllyteatterin taiteilijajoukko koostuu näyttämötaiteen, klassisen musiikin ja jazzin tekijöistä, jotka jakavat halun hahmottaa esityksiä ja teatteritaidetta näyttämöllisenä musiikkina.
Kolgan työryhmään kuuluvat näyttelijät Ulla Raitio ja Jaakko Kiljunen, sirkustaiteilija Henna Kaikula, jazzlaulaja Mia Simanainen, klassinen laulaja ja esiintyjä Niina Tamminiemi; äänisuunnittelija Joonas Outakoski, valosuunnittelija Juho Rahijärvi, visuaalinen suunnittelija Alisha Davidow sekä ohjaaja-dramaturgi Miira Sippola. Esityksessä on mukana myös kuvataiteilija Mia Hamarin teos.  

Kantaesitys ja ensi-ilta 6.10. 2016 klo 19
Muut näytökset: 8./ 11. / 14./ 15./ 19./ 24.10. Kaikki klo 19.
Esityspaikka: Arkadia International Bookshop, Nervanderinkatu 11, 00100 Helsinki.

Liput Myllyteatterin verkkokaupan kautta. Liput: 18/10€. Lippuja myydään ovelta tuntia ennen esityksen alkua, mikäli tilaa on jäljellä. 

Lisätiedot:
Miira Sippola (ohjaaja) puh. 040-7018624 ja
Reetta Kauranen (tuottaja) puh. 040-7753743, email: info@myllyteatteri.fi

* Kolga-esityksen pohjana on runoilija Tommi Parkon runo Kolga (kokoelmasta Lyhyt muisti, meri,  Tammi 1997).
** valokuva Heli Sorjonen

Myllyteatteri on vuonna 2003 Helsingissä perustettu ammattiteatteriryhmä, joka tunnetaan moniaineksisesta esityskielestään ja persoonallisista tuotannoistaan.
Myllyteatterin esityksiä ja näyttämökieltä määrittää voimakas visuaalisuus, energisyys ja esitysten rakentuminen alitajunnan runollisella logiikalla. Esitykset ovat usein tekemisissä muiden taidelajien kanssa ja ne käsittelevät usein metafyysisiä aiheita.
Myllyteatteri on tuottanut 16 esitystuotantoa Suomessa ja ulkomailla. Niiden ympärille on usein järjestetty suurempia kokoavia kehyksiä. Esitys runoksi -sarjaa ennen laajimpia näistä ovat olleet Tragediakilpailut ja Divina Commedia –kansainvälinen teatterihanke.  
Myllyteatterin taiteellisen linjan ja ohjelmiston suunnittelee ohjaaja-käsikirjoittaja Miira Sippola. Myllyteatteriin kuuluu joukko itsenäisiä näyttämötaiteen, musiikin ja kuvataiteen ammattilaisia.

Esityskuvaus kuvineen täällä.

Tapahtuma FaceBookissa